villa1Στις 20/12/2012 μπάτσοι εισέβαλαν στην κατάληψη Villa Amalias (Αχαρνών και Χέυδεν) με την πρόφαση «ανώνυμης καταγγελίας» και συνέλαβαν 8 συντρόφους/ισσες. Αμέσως στην περιοχή άρχισαν να συγκεντρώνονται αλληλέγγυοι/ες κάποιοι από τους οποίους και προσήχθησαν ενώ όσοι βρέθηκαν στο δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν εκδιώχθηκαν. Στο κτίριο που ήταν περιφρουρούμενο από ματάδες διεξήχθη έρευνα με παρούσα μία συντρόφισσα η οποία στο τέλος μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ με τους υπόλοιπους συλληφθέντες/θείσες οπότε και το κτίριο σφραγίστηκε. Στις 5μισή κόπηκε το ρεύμα σε όλο το τετράγωνο προκειμένου να κλείσει η μικροφωνική που είχε στηθεί από το πρωί. Το ίδιο βράδυ ξεκίνησε αυθόρμητη πορεία από την ΑΣΟΕΕ προς τη Villa Amalias περίπου 1500 αλληλέγγυων. Αναφορικά με τους συλληφθέντες/θείσες, θα βρίσκονται κρατούμενοι στη ΓΑΔΑ μέχρι τη Δευτέρα οπότε και θα απολογηθούν. Φυσικά το όλο εγχείρημα δε θα μπορούσε να μη συνοδευτεί από τις απαραίτητες δηλώσεις από στόματος Δένδια περί «πάταξης της ανομίας με εντολή του πρωθυπουργού» και τη «συνέχιση του σκληρού έργου της ΕΛ.ΑΣ για την αποκατάσταση της νομιμότητας».

Όμως, σε ποια ανομία αναφέρεται; Αντίθετα με το πως παρουσιάζονται από τα ΜΜΕ οι καταλήψεις δεν είναι κλειστοί χώροι τους οποίους έχουν σφετεριστεί ολιγάριθμες κλίκες για να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα ή να στεγάσουν τις εγκληματικές τους ενέργειες. Στη Villa Amalias όπως και σε δεκάδες άλλες καταλήψεις πραγματοποιούνται δραστηριότητες (καλλιτεχνικές, αθλητικές, ψυχαγωγικές, επιμορφωτικές, πολιτικές κ.α.) η πρόσβαση στις οποίες είναι ελεύθερη για όλους και η οργάνωση των οποίων γίνεται με αντι-ιεραρχικές διαδικασίες αυτοδιαχείρισης. Στον αντίποδα της εμπορευματοποίησης του καπιταλιστικού συστήματος, ο καθένας συμμετέχει εθελούσια στη στήριξη και την οργάνωσή τους σύμφωνα με τον τρόπο που μπορεί και ανάλογα με τις δυνατότητές του. Πρόκειται για ένα πλήγμα απευθείας στα θεμέλια του καπιταλισμού, στην πεποίθηση δηλαδή ότι όλα πρέπει να κοστολογούνται, να αγοράζονται και να πουλιούνται, πρόκειται για την έμπρακτη αμφισβήτηση του θεσμού της ιδιοκτησίας πάνω στον οποίο οικοδομήθηκε το προνομιακό-εξουσιαστικό σύστημα και χάρη στον οποίο (με την υποβοήθηση της δομικής βίας) επιτυγχάνεται η διατήρηση της εξουσίας-εκμετάλλευσης. Οι καταλήψεις είναι ζωτικά μέρη του κινήματος, πεδία κοινωνικοποίησης και πολιτικής ζύμωσης, ορμητήρια αγώνα, δράσης και οργάνωσης για την ατομική απελευθέρωση και την κοινωνική επανάστασή, ενάντια στην εξουσία. Είναι μέσο πάλης και πράξη απαξίωσης και χειραφέτησης από το σύστημα, είναι μικρές απόπειρες για την εφαρμογή των αναρχικών ιδεών μέσα σε μια εξουσιαστική κοινωνία. Η εύρυθμη και εποικοδομητική λειτουργία τους είναι η απτή απόδειξη της ικανότητας για αποτελεσματική διαχείριση των χώρων, των αγαθών και των σχέσεων εν τη απουσία κηδεμόνων, ειδικών και κουμανταδόρων.  Οι καταλήψεις αποτελούν δείγμα μιας κοινωνίας οργανωμένης με βάση  τις αρχές της αλληλεγγύης, της εθελοντικής συνεργασίας, της αλληλοβοήθειας και της αμοιβαιότητας και η ύπαρξή τους στηρίζεται στην κοινωνική τους απεύθυνση και αποδοχή.

Και τότε ποιοι είναι οι εγκληματίες που ανομούν; Είναι οι καπιταλιστές και τα αφεντικά που μας εκμεταλλεύονται και κερδοσκοπούν από την εργασία μας, είναι οι πολιτικοί που με νόμους και διατάγματα υπερασπίζονται τα συμφέροντα και τα προνόμιά τους και οι δικαστές που τα εφαρμόζουν, είναι οι μπάτσοι που τους προστατεύουν και τα σκυλιά τους οι φασίστες που αποπερατώνουν όσα η ΕΛ.ΑΣ δε μπορεί για λόγους «βιτρίνας» και σπέρνουν το μίσος μεταξύ των καταπιεσμένων και διαιρούν το κίνημα. Όλοι αυτοί είναι ο πραγματικός εχθρός και όχι τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας που με το λόγο και τις πράξεις τους προσπαθούν να ανατρέψουν το σάπιο σύστημα που μας έχουν φορτώσει.

 

ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΡΑΤΙΣΤΕΣ, ΔΕΝΔΙΑ, ΚΑΜΙΝΗ

Η VILLA AMALIAS ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

 

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

 

DE STATO

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php