Categories
Αντιφασισμός τοπικα νεα

Κανείς ναζί…

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ
 ΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟΣ
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΕΙΡΗΝΗ
Τη Δευτέρα 23/04/12 εμφανίστηκε στο Πέραμα, χωρίς καμία ανακοίνωση, η ναζιστική οργάνωση της χρυσής αυγής μέσα σε ένα καθεστώς μεγάλης μυστικοπάθειας. Τα χρυσαυγόπουλα εμφανίστηκαν από νωρίς το απόγευμα στο προαύλιο χώρο του Δημαρχείου όπου θα μιλούσε ο πολιτικός απόγονος του Χίτλερ και αρχηγός τους Ν.Μιχαλολιάκος. Μερικές δεκάδες τραμπούκων περιφρουρούσαν το χώρο, με σταθερή, όπως πάντα,  παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, ενώ άλλοι είχαν ακροβολιστεί σε άλλα σημεία της πόλης μέχρι να τελειώσει η φιέστα τους φανερώνοντας το φόβο τους για τυχόν «επισκέψεις».

Όσο και αν προσπαθούν να φορέσουν το προσωπείο του κοινοβουλευτικού κόμματος δεν πείθουν κανέναν άλλον πέρα των απογοητευμένων ψηφοφόρων του Καρατζαφέρη και λοιπών νοσταλγών της χούντας και διαφόρων βασιλικών μορφωμάτων. Κινήθηκαν φοβικά και μυστικά αφού αντιλαμβάνονται πως βρίσκονταν σε μια περιοχή που ουσιαστικά είναι ανεπιθύμητοι. Η ιστορία όμως γράφεται και ενισχύει τη συλλογική μνήμη. Μετά από ανοιχτές δημοσιεύσεις εγκωμιασμού του Χίτλερ στο παρελθόν, από μαχαιρώματα και δολοφονίες μεταναστών και αγωνιστών, από ναζιστικούς χαιρετισμούς και μετά τη μακροχρόνια παρακρατική της δράση δεν πείθει κανένα το προσωπείο του αστικού κόμματος που έχει φορέσει μέσα στο κυνήγι ψήφων που έχει εξαπολύσει. Οι μπράβοι, οι ρουφιάνοι, οι απεργοσπάστες που δουλεύουν για τα αφεντικά και το κεφάλαιο, το παρακράτος, οι μαφιόζοι και οι εγκληματίες είναι οι θιασώτες του νεοναζιστικού τους ονείρου αλλά καλά θα κάνουν να ξυπνήσουν. Ήτανε και θα είναι πάντα μια παρακρατική συμμορία, που δεν έχει να προσφέρει τίποτα στη κοινωνία και πολύ καλά κάνει και κρύβεται πίσω από μη ανακοινώσιμες μαζώξεις γιατί αυτή η πόλη δεν τους χωράει. 

Τα τελευταία χρόνια αυτή η φασιστική οργάνωση προσπαθεί να καρπωθεί την κοινωνική αγανάκτηση. Κάνει παντιέρες της τη «λαθρο»μετανάστευη και τη κλεπτοκρατία της Μεταπολίτευσης, αποπροσανατολίζοντας την οργή των μαζών από τους πραγματικούς υπαίτιους της αυξανόμενης εξαθλίωσης και των κοινωνικών ανισοτήτων. Τους κυρίαρχους καπιταλιστές και τους εντολοδόχους κυβερνόντες τους. Συσπειρώνει γύρω από το ιδεώδες της εθνικής ενότητας-καθαρότητας αποκρύβοντας τις σχέσεις που έχει η ίδια με το κράτος, την αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες. Στόχος της είναι να δημιουργήσει φασιστικά εκτρώματα στους κόλπους της εργατικής τάξης και ιδιαιτέρως στα πλέον περιθωριοποιημένα, υποβαθμισμένα στρώματα. Στα στρώματα αυτά που μαστίζει η ανεργία, ο κοινωνικός αποκλεισμός και η ημιμάθεια, ώστε να μην αποτελέσουν εκρηκτική ύλη απέναντι στους καταπιεστές τους.  

Είναι ολοφάνερη η διάθεση και το σχέδιο του ναζιστικού αυτού σχηματισμού να εγκολπώσει αυτά τα τσογκλάνια που τον τελευταίο καιρό συμμετέχουν σε διάφορες φασιστικές επιθέσεις στη περιοχή μας. Οι νέοι εκφραστές της ναζιστικής βίας κλέβουν και χτυπάνε μετανάστες, πυρπολούν τα σπίτια τους και οργανώνουν χουλιγκανίστικες επιθέσεις ενάντια στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Αυτούς θέλει για συνεχιστές του εγκληματικού έργου της. Θα γίνουν τα νέα άξια πρόβατα στο νεοναζιστικό στρατό που θα υπακούει πειθήνια τον φύρερ του.


Όσοι λοιπόν επιμένουν να στρατεύονται στο πλευρό των ναζιστών να θυμούνται πως μπήκαν στο κόσμο του μίσους και της κοινωνικής περιθωριοποίησης. Μόνο εκεί μπορεί να βρει χώρο ο μισανθρωπισμός τους.Η κοινωνία και κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας οφείλει να βρίσκεται πάντοτε ενάντια σε κάθε σχέση  καταπίεσης και υποταγής που γεννάει ο φασισμός και ο ρατσισμός.
ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ…
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
Υ.Γ. Φυσικά δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από το δήμαρχο Ζουμπούλη που έδωσε την άδεια στους Ναζί να στήσουν το πανηγυράκι τους στη γειτονιά μας. Είναι άλλωστε γνωστό δεξιόμουτρο και μας το απέδειξε με αυτή του την επιλογή.

By destato

Συνέλευση Περάματος για την Αλληλεγγύη και την Δράση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *