Categories
Αντιφασισμός πορείες τοπικα νεα

Για την διαδήλωση ενάντια στην κρατική-παρακρατική βία.

«Όποτε εμφανίζονται σοβαρές κρίσιμες περίοδοι, οι “ριζοσπαστικές” δεξιές και αριστερές δυνάμεις χρησιμοποιούν τα δημοκρατικά δικαιώματά τους για να εγκαθιδρύσουν μια ιδιαίτερη ή μάλλον ολοκληρωτική κυριαρχία».
Max Horkhaimer

H διαδήλωση στο Πέραμα ενάντια στην κρατική και παρακρατική βία, το πρωί του Σαββάτου 17/12, που είχε καλεστεί εξαιτίας της φασιστικής επίθεσης που δέχτηκε μετά την ολοκλήρωσή της η αντικατασταλτική διαδήλωση της προηγούμενης βδομάδας από ομάδα φασιστοειδών-χουλιγκάνων, πλαισιώθηκε από 250 περίπου ανθρώπους από το Πέραμα και άλλες περιοχές του Πειραιά και της Αθήνας.

Η πορεία κινήθηκε μέσα από πολλές γειτονιές του Περάματος, μοιράζοντας κείμενα, πετώντας τρικάκια και φωνάζοντας διαρκώς συνθήματα και συνάντησε την θετική ανταπόκριση πολλών κατοίκων οι οποίοι ήταν ενήμεροι για το περιστατικό της περασμένης βδομάδας, θεωρώντας το απαράδεκτο.

Σήμερα, στο πεδίο της κρίσης, των μνημονίων και της κοινωνικής λεηλασίας, είναι πιο επιτακτικό από ποτέ να μην αφήσουμε τις επιθέσεις της κυριαρχίας αναπάντητες. Ενάντια στον φασισμό, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την εκμετάλλευση, ας προτάξουμε την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση και την αντίσταση. Μέχρι την καταστροφή κάθε εξουσίας απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Φωτογραφίες από την συγκέντρωση και την πορεία παρακάτω…

By destato

Συνέλευση Περάματος για την Αλληλεγγύη και την Δράση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *