Categories
Για την αλληλεγγύη

ΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ Α΄ΠΤΕΡΥΓΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΉ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Σ.Π.Φ.

Στις 12-9-2011  γίνεται μεταγωγή των  κρατούμενων μελών της Αναρχικής Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Τσάκαλου Γεράσιμου και Αργυρού Παναγιώτη από τον Κορυδαλλό στις φυλακές Δομοκού.
Οι δύο συγκρατούμενοί μας φτάνοντας εκεί αρνούνται  να υποβληθούν στον εξευτελιστικό σωματικό έλεγχο που ήθελαν να τους επιβάλλουν οι δεσμοφύλακες. Καθώς περίμεναν στο κελί νεοεισερχομένων, τους επιτίθενται ο αρχιφύλακας Χρήστος Κλιάρης και ομάδα υπαλλήλων που τον συνόδευαν.
Ο Γεράσιμος Τσάκαλος και ο Παναγιώτης Αργυρού αντιστάθηκαν με αποτέλεσμα να οδηγηθεί ο ένας με χειροπέδες και ο άλλος σηκωτός στο χώρο της έρευνας που τα τσογλάνια – ανθρωποφύλακες τους σκίζουν τα ρούχα. Παράλληλα ο θρασύδειλος αρχιφύλακας Κλιάρης που διεύθυνε και συμμετείχε στην επίθεση, πούλαγε τον δήθεν τσαμπουκά του απειλώντας και λέγοντας: «Εγώ κάνω κουμάντο εδώ και δεν φοβάμαι κανέναν». «Κάθε φορά που θα έρχεστε εδώ το ίδιο θα συμβαίνει» κ.α.
Φυσικά οι συγκρατούμενοί μας του απάντησαν ανάλογα δείχνοντας ότι όλοι οι φυλακισμένοι δεν είναι πρόβατα και η φυλακή δεν είναι τσιφλίκι του κάθε αρχιφύλακα.
Για όσους δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα , εδώ μέσα η σωματική έρευνα με τον τρόπο που γίνεται αποτελεί ένα ψυχολογικό βασανιστήριο για τους κρατούμενους που σκοπό έχει να τσαλακώσει την αξιοπρέπειά τους.
Απέναντι στον τσαμπουκά τους, μπορούμε να απαντήσουμε κι εμείς με τσαμπουκά. Γιατί το έργο παίζεται κι αλλιώς κι όλες οι φυλακές μπορούν να σηκωθούν στον αέρα.
Άλλωστε οι κομμένες άδειες και οι αναστολές, τα εκδικητικά πειθαρχικά, η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, το άθλιο φαγητό και πολλά άλλα, κάνουν αυτή τη στιγμή τις φυλακές ένα καζάνι που βράζει. Αυτό που συνέβη στο Δομοκό ρίχνει περισσότερο λάδι στη φωτιά. Αρχιφύλακα Κλιάρη εσύ και τα πατσαβούρια σου μαζέψτε τα ξερά σας, γιατί θα σας τα κόψουμε από τη ρίζα. Φυλακή είναι και γυρίζει. Κι αν « έχουν  γνώση οι φύλακες» έχουν γνώση και οι κρατούμενοι. Ο νοών νοείτω.
Γι’ αυτό σήμερα 13 του Σεπτέμβρη εμείς οι κρατούμενοι της Α΄ πτέρυγας Κορυδαλλού προχωράμε σε τρίωρη στάση και αρνούμαστε να μπούμε στα κελιά το μεσημέρι, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Γεράσιμο Τσάκαλο και στον Παναγιώτη Αργυρού, αλλά και σε όλους τους κρατούμενους που έχουν ταλαιπωρηθεί και βασανιστεί από τους ανθρωποφύλακες επειδή διεκδίκησαν την αξιοπρέπειά τους.
                        ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ      ΣΕΒΑΣΜΟΣ     ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Υ.Γ. Κλιάρη να γνωρίζεις εσύ και ο μέντοράς σου, ότι έχετε ανοίξει κάρτα σε πολλές φυλακές και η μνήμη δεν είναι σκουπίδι.

Το παρόν κείμενο υπεγράφη από 275 κρατούμενους από την Α΄ πτέρυγα Κορυδαλλού

By destato

Συνέλευση Περάματος για την Αλληλεγγύη και την Δράση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *