Categories
Uncategorized

Από τις εξεγέρσεις στον Αραβικό κόσμο μέχρι τις ταραχές στις δυτικές μητροπόλεις , εμείς οι απο κάτω, οι προλετάριοι, οι καταπιέσμενοι έχουμε μάχες να δώσουμε και όλους τους λόγους του κόσμου για να νικήσουμε.

ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ…
Συγκρούσεις στο Βόρειο Λονδίνο μετά την εκτέλεση 
ενός 29χρονου από μπάτσους που μιλάνε για ανταλλαγή πυροβολισμών. Δήμαρχοι και μπάτσοι δηλώνουν ότι καταλαβαίνουν την οργή και θα διευθετήσουν το ζήτημα αλλά κάποιοι μάλλον έχουν διαφορετική άποψη για αυτό που τα αφεντικά αποκαλούν δικαιοσύνη.

Ένα εμπορικό κέντρο παραδόθηκε στις φλόγες, ενώ νεαροί επιτέθηκαν και σε βαν του BBC. Σύμφωνα με αξιωματούχο της αστυνομίας ένας μεγάλος αριθμός ανδρών επιχείρησε όλη τη διάρκεια της νύχτας για την αποκατάσταση της τάξης.

Στη διάρκεια των ταραχών λεηλατήθηκαν επίσης καταστήματα, με τις λεηλασίες να συνεχίζονται ως νωρίς την Κυριακή.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον από την πλευρά του τόνισε ότι η βία δεν θα φέρει αποτελέσματα και δεν διευκολύνει τις έρευνες για το πώς έχασε τη ζωή του ο νεαρός.

Από αστικά ειδησογραφικά site :

Κτίρια και περιπολικά έγιναν στάχτη χθες στο βόρειο Λονδίνο, όταν εξεγερμένο πλήθος επιτέθηκε σε αστυνομικούς. Τα περίπου 300 άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια προέρχονταν από διαδήλωση διαμαρτυρίας για το θάνατο ενός άνδρα από πυρά αστυνομικών. Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν περίπου 300 άτομα συγκεντρώθηκαν κοντά στο αστυνομικό τμήμα του Τότεναμ το απόγευμα του Σαββάτου, φωνάζοντας «Δικαιοσύνη». Σύμφωνα με τη μητροπολιτική αστυνομία, εκτοξεύτηκαν μπουκάλια εναντίον αστυνομικών που εκτελούσαν περιπολία, ενώ πολλά μαγαζιά της περιοχής λεηλατήθηκαν. Από την επίθεση τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Τουλάχιστον ένας από αυτούς είναι σοβαρά τραυματισμένος.


Νωρίτερα είχε διαδήλωση για τον θάνατο ενός 29χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται να αντάλλαξε πυρά με αστυνομικούς την Πέμπτη. Ο άνδρας βρισκόταν σε ένα ταξί, όταν τον σταμάτησαν ένοπλοι αστυνομικοί. Ένας αστυνομικός γλίτωσε όταν μία σφαίρα του 29χρονου πέτυχε τον ασύρματό του, σύμφωνα με τις Αρχές.


Η πορεία των κατοίκων έφτασε έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Η παρουσία όμως μεγάλης αστυνομικής δύναμης που περιλάμβανε έφιππους και ΜΑΤ, εκνεύρισε τους διαδηλωτές που ζητούσαν «δικαιοσύνη» και ακολούθησε… κακός χαμός! Για πολλές ώρες, η High Street της πόλης μεταβλήθηκε σε πεδίο μάχης, με νεαρούς να πυρπολούν και να πετούν τούβλα στους αστυνομικούς. Οι ζημιές στο κέντρο της πόλης είναι μεγάλες, με πολλά καταστήματα να έχουν πληρώσει τη μανία των διαδηλωτών. Για «θυμό» στην τοπική κοινότητα λόγω της δολοφονίας, έκαναν λόγο τοπικοί παράγοντες, εστιάζοντας στη δυσαρμονία στη σχέση κατοίκων και αστυνομίας.


“Υπάρχει μεγάλη οργή στο Τότεναμ απόψε. Όταν έφυγα από τα επεισόδια, γινόταν επίθεση στο αστυνομικό τμήμα” αναφέρει διαδηλωτής.


“Καταλαβαίνω τον θυμό από τον πυροβολισμό του Μάρκ Ντάγκαν στην οικογένειά του και στην κοινότητα και ότι ο κόσμος χρειάζεται απαντήσεις για όσα συνέβησαν” αναφέρει αξιωματούχος της αστυνομίας προσθέτοντας ότι διεξάγεται έρευνα.


Το περιστατικό ερευνάται από την αρμόδια επιτροπή της αστυνομίας, η οποία βρήκε στον τόπο του συμβάντος ένα όπλο και έναν κάλυκα.


πηγή//classwar.espiv.net
Video εδώ:
Κάθε εξεγερτική στιγμή νοηματοδοτεί τις προηγούμενες και αποτελεί παρακαταθήκη για τις επόμενες.


   Μέχρι την ύψιστη στιγμή…
   Μέχρι η μέρα μας να έρθει

By destato

Συνέλευση Περάματος για την Αλληλεγγύη και την Δράση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *