Ο Χρήστος Κ. ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος στις 9 Ιουλίου με τις ένοπλες συμμορίες του κράτους,  είναι ένας από εμάς. Συναντηθήκαμε στις γειτονιές του Περάματος ανταλλάξαμε κουβέντες, ιδανικά, όνειρα, δράσεις και ξαφνικά καλούμαστε να δεχτούμε την εικόνα του ως έγκλειστος στα κελιά της δημοκρατίας τους.
Ο Χρήστος φεύγοντας από μια αυτοοργανωμένη συναυλία του 98 fm στο χώρο του Πολυτεχνείου έπεσε πάνω σε μια  μανιασμένη διμοιρία. 20 πραίτορες τον χτυπούσαν ανελέητα και τον έβριζαν για ώρα, τον περιέλουσαν με φωστικό πετρέλαιο και ότι υγρό έβρισκαν μπροστά τους, ενώ στην συνέχεια μεταφέρθηκε στη Γαδά όπου και κρατήθηκε για ώρες αιμόφυρτος . Ο Χρήστος είχε υποστεί κάταγμα στο μέσο του κρανίου, εκδορές στο πρόσωπο και τα αυτιά, κάταγμα στον αγκώνα και την ωμοπλάτη, βαθύ τραύμα στα πόδια, εξάρθρωση γονάτου, πολλαπλά και μεγάλης έντασης  χτυπήματα από ανάποδα γκλοπ στα πλευρά και την πλάτη, τα οποία του προκάλεσαν νεφρική ανεπάρκεια. Έχοντας υποστεί όλες αυτές τις βλάβες στην υγεία του και μετά την άρνηση των μπάτσων να μεταφερθεί στο νοσοκομείο,  την πολύωρη κράτησή του και τη μεταφορά του στον εισαγγελέα,  νοσηλεύτηκε εν τέλει σε καθεστώς αιχμαλωσίας,  μόνιμα φρουρούμενος από μπάτσους οι οποίοι δημιουργούσαν προβλήματα στη διαδικασία ανάρρωσής του. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται αιχμάλωτος του κράτους που προσπάθησε να τον δολοφονήσει πριν κάποιες μέρες. Ο Χρήστος κρίθηκε εν τέλει προφυλακιστέος και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού κατηγορούμενος με δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.  

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως το κράτος και οι μηχανισμοί του θυσιάζουν στο βωμό της συντήρησής της εσωτερικής τάξης  όποιον βρεθεί στο δρόμο τους και στέκεται απέναντί τους.  Οι τακτικές του ξυλοδαρμού και της αιχμαλωσίας που αποσκοπούν στο κοινωνικό εκφοβισμό και παραδειγματισμό μας είναι πια γνωστές. Αποτελεί καθημερινό φαινόμενο και προσθήκη στο οπλοστάσιο του κράτους για την ωμή ισοπέδωση σε κάθε μορφή αντίστασης. Δεν φοβάται όμως πια κανείς και κανενός η ζωή δεν θα μείνει δέσμια του κράτους .Ενός κράτους που εκβιάζει και λεηλατεί κάθε ηλιαχτίδα ζωής.

Θα μας βρίσκουν πάντοτε απέναντί τους και πάντοτε δίπλα σε όσους βιώνουν τον κρατικό κανιβαλισμό. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον Χρήστο Κ.


αλληλέγγυοι-αλληλέγγυες

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php