Categories
τοπικα νεα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

Tην Τετάρτη 16/2 στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Περάματος μπήκε θέμα σχετικό με τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων που προτίθεται να εφαρμόσει το Υπουργείο Παιδείας στο Πέραμα καθώς και ερώτηση που αφορά τα χρήματα που οφείλουν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές (άρα και η τωρινή) στις σχολικές επιτροπές.
Το λόγο πήραν ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων – νηπιαγωγών Κερατσινίου – Περάματος, ένας εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Πειραιά καθώς και τρεις γονείς αντιπρόσωποι συλλόγων γονέων.
Κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ήταν εριστικός και ειρωνικός ενώ πολύ συχνά διέκοπτε τους ομιλούντες προσπαθώντας να τους εμποδίσει να ολοκληρώσουν το λόγο τους φωνάζοντας και χειρονομώντας.
Ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών ζήτησε να πάρει ξεκάθαρη πολιτική θέση η δημοτική αρχή με ψήφισμα στο θέμα των συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολείων και ενώ όλοι συμφωνούσαν και καταδίκαζαν τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις παραλίγο να αναβαλλόταν η ψήφιση αν δεν επενέβαιναν οι δάσκαλοι οι οποίοι ζήτησαν να ληφθεί άμεσα απόφαση.
Στη συνέχεια ρώτησε πότε θα δοθεί η τρίτη δόση των λειτουργικών δαπανών του έτους 2010, που φτάνει τα 128.000 ευρώ, που οφείλεται στα σχολεία από την προηγούμενη δημοτική αρχή  αλλά και συνολικά τα χρήματα που οφείλονται από τις τρεις τελευταίες δημοτικές αρχές που ανέρχονται στα 300.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά που προορίζονται αποκλειστικά για τις ανάγκες των σχολείων, έχουν μπει στα ταμεία του δήμου και έχουν χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς που δεν έχουν σχέση με την εκπαίδευση. Κατήγγειλε την προηγούμενη δημοτική αρχή η οποία διέθεσε τα χρήματα των σχολείων για άλλους σκοπούς καθώς και τη σημερινή δημοτική αρχή γιατί δε δεσμεύεται να αποδώσει στα σχολεία τα χρήματα που τους οφείλει. Οι τόνοι ανέβηκαν ακόμα περισσότερο όταν κατήγγειλε τον αντιδήμαρχο παιδείας Ψαρρά ότι όταν, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο το πετρέλαιο τελείωσε εν ώρα μαθήματος και εν μέσω παγωνιάς, η σχολική επιτροπή του ζήτησε άμεσα χρήματα για να βάλει πετρέλαιο, εκείνος τους απάντησε πως «λεφτά δεν υπάρχουν αλλά να μη στεναχωριούνται γιατί αύριο θα έχει λιακάδα.»
Αφού οι εκπρόσωποι δασκάλων, καθηγητών και γονέων κατέθεσαν τις θέσεις τους, μετά κόπων και βασάνων, το λόγο πήραν οι νυν και οι πρώην δημοτικοί «άρχοντες» της πόλης. Στις τοποθετήσεις τους ο ένας έριχνε τις ευθύνες στους άλλους, με ψεύδη εκατέρωθεν, με αποτέλεσμα ο νυν δήμαρχος ουσιαστικά να αρνείται  να αποδώσει τα οφειλόμενα προηγούμενων ετών στις σχολικές επιτροπές λες και οι δημοτικές αρχές μιας πόλης δεν αποτελούν συνέχεια η μια της άλλης παρά είναι το αποτέλεσμα παρθενογένεσης. Η αυθαίρετη και αντιεκαπιδευτική αυτή επιλογή  του δήμου να μην αποδώσει τα χρήματα  ως όφειλε στα σχολεία, δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο  τη σχολική καθημερινότητα. Ο δε πρώην δήμαρχος Γλύκας έδωσε ουσιαστικά άφεση αμαρτιών στον εαυτό του κάνοντας την «αυτοκριτική» του, με τα σωστά και τα λάθη του, όπως είπε. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ενώ όλη η αυτή η κουβέντα αφορούσε θέματα παιδείας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν τόλμησε να αρθρώσει λέξη και δεν πήρε το λόγο σε κανένα σημείο της συζήτησης. 
Τρίτη 1 Μάρτη στη 1:30 μ.μ.: Συγκέντρωση στη Πλατεία Ηρώων και πορεία διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Περάματος.
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΧΑΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ – ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

By destato

Συνέλευση Περάματος για την Αλληλεγγύη και την Δράση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *