ΕΝΑΝΤΙΑ Σ’ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΑΙΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ…

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
( Προσοχή! Κυκλοφορούν ψηφοθήρες)

Οικονομία κομμάτια. Ανεργία στα ύψη. Επιδείνωση συνθηκών ζωής. Ψεύτικες υποσχέσεις για αξιοπρεπή επιβίωση. Μια ζωή στα γόνατα προς όφελος του αφεντικού. Τυφλή υπακοή στις επιθυμίες της κυρίαρχης τάξης. Ρατσισμός. Πόλεμος μεταξύ των καταπιεσμένων υποκινούμενος από τους κυρίαρχους. Καταφανής κρατική καταστολή. Εξαθλίωση.

Δεν αποτελούν παρά λίγες μόνο απ’τις συνέπειες μιας συνεργασίας που λαμβάνει χώρα απ’την περίοδο της μεταπολίτευσης, παθητικοποιώντας την εργατική τάξη, καταστέλλοντας τις δομές της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης, αποδυναμώνοντας το προλεταριάτο και σπέρνοντας την ιδεολογία του κεφαλαίου. Δεδομένων των συνθηκών, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ανοιχτά για τη συνεργασία καπιταλισμού-δημοκρατίας.
Σύμφωνα με φιλελεύθερους διανοητές, “η οικονομική ελευθερία που προϋποθέτει ο καπιταλισμός οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πολιτική ελευθερία, δηλαδή στη δημοκρατία.” Παρ’όλα αυτά ο δημοκρατικός ολοκληρωτισμός δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα υπόλοιπα απολυταρχικά καθεστώτα, καθώς πρωταρχικός ρόλος της δημοκρατίας είναι να λειτουργεί ως προκάλυμμα αυτής της κτηνώδους και καλοκουρδισμένης μηχανής που λέγεται καπιταλισμός. Είναι η ψευδαίσθηση των υπηκόων πως επιλέγουν αφέντες, οι οποίοι εξαπατώντας χαλυβδώνουν τα δεσμά, αναπαράγοντας έτσι το σύστημα εξουσιαστή-εξουσιαζόμενου. Επομένως, στην ουσία η δημοκρατία είναι απλά η ψευδής αντανάκλαση και το υποκατάστατο της ελευθερίας, μιας και δεν μπορεί να υπάρξει καμία ελευθερία όσο υπάρχει δημοκρατία.
Ενώ λοιπόν οι εκλογές αποτελούν απλά ένα μέσο για να σερβίρεται καλύτερα το παραμύθι της λαϊκής κυριαρχίας, της άμεσης συμμετοχής στις αποφάσεις και πάνω απ’όλα το παραμύθι της δημοκρατίας, ο λαός παραμένει πάντα πρόθυμος να ξεγελαστεί, και καταντώντας εθελόδουλος υποτελής παραδίνεται στον ολοκληρωτισμό της καπιταλιστικής κυριαρχίας σε δημοκρατικό φόντο. Σκοπός της εκλογικής διαδικασίας είναι η παραγωγή μιας θορυβώδους και παραιτημένης μάζας με
κατεβασμένο το κεφάλι και ψυχολογία όχλου που θα υποβιβάζει
τη ζωή σε μια επαναλαμβανόμενη λειτουργία και ακολουθία κανόνων.
Η αποχή από τις εκλογές δεν αποτελεί κάποιου είδους απάθεια ή συναισθηματική αντίδραση, αλλά συνειδητή επιλογή με
λογική βάση. Είναι άρνηση αντιπροσώπευσης, δηλαδή αμφισβήτηση της αστικής και της κρατικής κυριαρχίας, καθώς η κοινωνική ελευθερία και η αυτάρκεια καταργούνται όταν κάποιος εξουσιοδοτεί να διαχειρίζονται τη ζωή του αυτόκλητοι και εγκάθετοι εκπρόσωποι. Με λίγα λόγια, η εκλογική αποχή είναι η έμπρακτη άρνηση της εξουσίας.
Από τη μεριά μας λοιπόν, αρνούμαστε να γίνουμε λεία στα πολιτικά παιχνίδια εξουσιαστών και σε κάθε θεσμό ανάθεσης και διαμεσολάβησης που έντεχνα και απροκάλυπτα χρησιμοποιούν, καθώς μόνο η εκ θεμελίων καταστροφή των εξουσιαστικών κοινωνικών δομών, με σκοπό τη δημιουργία ενός καθόλα νέου κοινωνικού “μοντέλου”, αντίκειται πραγματικά στη σάπια δημοκρατία τους. Οι αρνήσεις μας προς την εξουσία συλλογικοποιούνται μέσα από εγχειρήματα που διέπονται από την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη, και οι χειραφετητικές διαθέσεις μας συναντώνται στα οδοφράγματα, δημιουργώντας έτσι μικρές και μεγάλες ρήξεις με τους εξουσιαστές, τους εντολοδόχους τους και με όσους στέκονται εμπόδιο στο δρόμο της συλλογικής και της ατομικής ελευθερίας.
Ως εξεγερτικά υποκείμενα δεν αναζητάμε τον συμβιβασμό, μα ούτε και την έκπτωση, δεν μας ικανοποιούν τα επιδερμικά συμπληρώματα ζωής που μας πετάνε σαν αποφάγια αυτοί που διαχειρίζονται τον πλούτο. Καταστρέφοντας τις εξουσιαστικές νόρμες, συγκεντρώνοντας τα καλύτερα κομμάτια από τις δυναμιτισμένες κοινωνικές συνθήκες, οξύνοντας την πόλωση και διαχέοντας με κάθε τρόπο την επαναστατική προοπτική, αναγνωρίζουμε τον πραγματικό εχθρό και στεκόμαστε απέναντι σε κάθε μορφή εξουσίας, χτυπώντας το κράτος μέχρι την ολική κατάρρευσή του.

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΙΑΙΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗΣ

ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΡΓΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

ΑΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ…

DESTATO
Συνέλευση Περάματος για την Αλληλεγγύη και τη Δράση
destato.blogspot.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php