Διαβάζω εδώ και μία βδομάδα περίπου το σχέδιο νόμου, τα διάφορα άρθρα, τα διάφορα σχόλια στο internet για την πρώτη κίνηση που τώρα αναγκάστηκε να κάνει το Ελληνικό κράτος για τους χιλιάδες ανθρώπους, αλλοδαπούς που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα. Φαίνεται πως η πολιτική της εθελοτυφλίας, του «δεν είδα…δεν γνωρίζω…δεν απαντώ» δεν κατάφερε να αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα ∙ ούτε καν το σχέδιο εξολόθρευσής τους δεν πέτυχε, είναι πολλοί και ακόμα και η μετατόπισή τους και ο εγκλωβισμός τους σε περιοχές με άλλες αποκλεισμένες κοινωνικές ομάδες δεν κατάφερε να τους αφανίσει. Αντιμετωπίζονται σαν σκουπίδια από την οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση…τα σκουπίδια , τα απόβλητα της παγκόσμιας οικονομικής εκμετάλλευσης που η θάλασσα στην κυριολεξία τα ξεβράζει στις κατά τα άλλα λαμπερές και ονειρεμένες ακτές της ειδυλλιακής Ελλάδας. Ήρθε όμως η ώρα να καταλάβουν ότι το να κλωτσάς ένα σκουπίδι από τη μία άκρη της πόλης στην άλλη δεν φέρνει κανένα άλλο αποτέλεσμα από το να διαχέεις παντού τη μυρωδιά του. Έτσι τους πήρε μάλλον η μπόχα των ίδιων τους των αποφάσεων και είπαν να κατασκευάσουν το νέο παιχνίδι της επικαιρότητας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δύο πράγματα στριφογυρίζουν κάθε μέρα μέσα στο κεφάλι μου ψάχνοντας τρόπο να εκφραστούν, το ένα αφορά στην νομιμότητα των ανθρώπων, στην νομιμότητα της ζωής και το άλλο στην πολυπόθητη ομοιογένεια, που πιο στείρα λέξη δεν νομίζω ότι έχει ποτέ φτιάξει η γλώσσα.

Προσπαθώ να καταλάβω πως, με ποιο δικαίωμα αποκαλούμε κάποιον παράνομο όταν το μόνο παράνομο είναι όλοι αυτοί οι παράγοντες που ανάγκασαν έναν άνθρωπο να φύγει από το σπίτι του και να γυρίζει στις βρώμικες γειτονιές της Αθήνας. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, θα πάρει κάποιος την ελληνική ιθαγένεια εφόσον οι γονείς του κατοικούν νόμιμα στη χώρα. Νόμιμος, παράνομος μετανάστης, λαθρομετανάστης, σε ποιους αναφέρονται αυτοί οι όροι; Από πότε σε αυτό το καθεστώς εμφανίστηκαν νόμιμες και παράνομες ζωές; Τελικά τίποτα περισσότερο δεν είναι από ένα νέο κεκαλυμμένο ρατσιστικό λεξιλόγιο που στοχοποιεί
συγκεκριμένες φυλές ως παράνομους για να μπορέσουν να τους αποκλείσουν πλήρως εφόσον με τους πολέμους και την ανέχεια δεν μπόρεσαν να τους εξολοθρεύσουν. Το σίγουρο είναι ότι παράνομος είναι ο μαφιόζικος καπιταλισμός της υπεραφθονίας που καταστρέφει οικονομίες και περιβάλλον και όχι ο μετανάστης που έρχεται στους καταστροφείς της πατρίδας του για να εισπράξει αποζημίωση μέσα από ένα ανασφάλιστο παράνομο μεροκάματο.

Διαβάζοντας έπεσα πάνω στην πλήρως αντιπροσωπευτική φράση «Καλώς ήρθατε στη χώρα της αδιατάρακτης εθνικής ομοιογένειας». Πηγαίνοντας πίσω 2, 3 αιώνες, στην εμφάνιση των εθνικών κρατών το κύριο μέλημα ήταν η ομοιογένεια των κοινοτήτων που θα τα συντάξουν. Επιτέλους όμως κάποιος πρέπει να ουρλιάξει το μεγάλο ψέμα τους στο οποίο πολλοί έγιναν συνένοχοι. Δεν υπάρχουν καθαροί λαοί. Η καθαρότητα των εθνών είναι μια ναζιστική αντίληψη και τίποτα περισσότερο, ένα μεγάλο ψέμα για την ασφάλεια των νοικοκυραίων και τη διαπόμπευση του διαφορετικού. Φυλές υπήρχαν και υπάρχουν αλλά ποτέ δεν δημιούργησαν κράτη, τα έθνη κράτη στην ουσία είναι κατά βάση αυθαίρετα. Στήνονται πάνω στην απόκρυψη της διαφορετικότητας, πάνω στην πλήρη εξολόθρευση του άλλου φτιάχνοντας ομοιόμορφα ανδρείκελα που καταναλώνουν το διαφορετικό μέσα σε ιεραρχικές σχέσεις εκμετάλλευσης.

Ποιος λοιπόν είναι Έλληνας και ποίος θα το καθορίσει;

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php