Κερατσίνι, απόγευμα σαββάτου 5/12

βίαιη αστυνομική εισβολή χωρίς εισαγγελέα, επίδειξη εντάλματος ή κάποια αιτιολόγηση στον αυτοοργανωμένο χώρο αλληλεγγύης & ρήξης ΡΕΣΑΛΤΟ, πολύωρες άκαρπες «έρευνες» ενώ τα τηλεοπτικά κανάλια καθ’ υπαγόρευση Χρυσοχοϊδη μιλούν για «γιάφκα» και «ορμητήριο επιθέσεων», ένα μπιτόνι με πετρέλαιο θέρμανσης για τη σόμπα του στεκιού και μερικά άδεια μπουκάλια μπύρας που βαφτίζονται «υλικά παρασκευής εκρηκτικών υλών», κάποια εργαλεία και 7 μαυροκόκκινες σημαίες που βαφτίζονται «όπλα», 22 άνθρωποι σε έναν ανοιχτό κοινωνικό χώρο που βαφτίζονται «εγκληματική οργάνωση», τους αποδίδονται κακουργήματα και καλούνται να καταβάλλουν το ασύλληπτο ποσό των 51.000 ευρώ για να μην προφυλακιστούν, 42 αλληλέγγυοι/ες που συλλαμβάνονται μετά από αστυνομική εκκένωση του κατειλημμένου δημαρχείου το οποίο είχαν μετατρέψει σε κέντρο αντιπληροφόρησης, 3 ασφαλίτικα αναποδογυρισμένα έξω από το ΡΕΣΑΛΤΟ όταν άλλη ομάδα δεκάδων εξοργισμένων συντρόφων/ισσών φτάνει με πορεία στο μπατσοκρατούμενο στέκι.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ

ότι, με «όπλα» μας την ανατρεπτική συνείδηση, την εξεγερτική ευαισθησία και το πάθος για την ελευθερία, αποτελούμε «ορμητήριο επίθεσης» κατά του πολιτισμού της εκμετάλλευσης, της αλλοτρίωσης, της ιεραρχίας, των διακρίσεων και της υποταγής, αποτελούμε «χώρο παρασκευής εκρηκτικών» κοινωνικών διεργασιών κατά της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, των κομμάτων, των ΜΜΕ, των εργατοπατέρων, του κράτους και των απολογητών του.

ΡΕΣΑΛΤΟ

στην κρατική τρομοκρατία και τον κανιβαλισμό των ΜΜΕ,
στη στοχοποίηση των αυτοδιαχειριζόμενων στεκιών και καταλήψεων,
στα νέα ιδιώνυμα και την ποινικοποίηση του φρονήματος,
στην κατασκευή κατηγορητηρίων και την ομηρία αγωνιζόμενων ανθρώπων.

Σάββατο 19/12, 12:00, Πλ. Λαού, Κερατσίνι: ΠΟΡΕΙΑ ενάντια στην κρατική τρομοκρατία.

Κυριακή 20/12, 14:00, στο παρκάκι έξω από το ΡΕΣΑΛΤΟ: Συλλογική κουζίνα-γλέντι μέχρι το βράδυ (φέρνουμε φαγητά, κρασί και καλή διάθεση και συν-τροφιάζουμε)

Δευτέρα 21/12, 19:00, στο ΡΕΣΑΛΤΟ: ΣΥΖΗΤΗΣΗ για την αστυνομική εισβολή στο ΡΕΣΑΛΤΟ και στο Δημαρχείο Κερατσινίου, για τις διώξεις και τις δικαστικές ομηρίες που έχουν ακολουθήσει και το ευρύτερο κατασταλτικό κλίμα των ημερών.

Σχετικά με την πορεία, για όσους και όσες πρόκειται να έρθουν με συγκοινωνίες από άλλες περιοχές, τα λεωφορεία που βολεύουν είναι:
843 Πειραιάς-Πέραμα (έξω από τον ηλεκτρικό του Πειραιά*), Στάση Κανακίδη (ακριβώς στην Πλ. Λαού),
17 (τρόλεϋ) Πειραιάς-Αγ. Γεώργιος (έξω από τον ηλεκτρικό του Πειραιά*), Στάση Χάιδου (200 μέτρα από την Πλ. Λαού),
820 Κερατσίνι-Μετρό Αιγάλεω (από το ΜΕΤΡΟ Αιγάλεω), στο τέρμα-Στάση Καραολή & Δημητρίου, στην πλατεία Κύπρου (200 μέτρα από την Πλ. Λαού).
Όσοι/ες σκέφτονται να έρθουν με αυτοκίνητο ας οπλιστούν με περίσσεια υπομονή, γιατί τριγύρω από την Πλ. Λαού θα αγανακτήσουν να βρουν να παρκάρουν, ενώ όσοι/ες σκέφτονται να έρθουν με μηχανάκια ας μην τα αφήσουν σε σημεία όπου με την εκκίνηση της πορείας θα μπορούσαν οι μπάτσοι να τους κόψουν κλήση (π.χ. πάνω στην πλατεία).
Σχετικά με τη δεύτερη & τρίτη ημέρα (το γλέντι & τη συζήτηση), το στέκι (όπως μπορείτε να δείτε και σε κάποιον χάρτη) απέχει 100 μέτρα από την Πλ. Λαού.

Επίσης, να σημειώσουμε ότι η πορεία του Σαββάτου 19/12 (που θα περάσει τόσο από κεντρικούς δρόμους όσο και από μια σειρά γειτονιές του Κερατσινίου) επιδιώκουμε να ξεκινήσει κατά τις 13:00 για να συναντήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στους δρόμους.

* όπως ανακοινώθηκε από τον ΗΣΑΠ, οι εργασίες στο δίκτυο διακόπτονται λόγω εορτών και ο ηλεκτρικός θα λειτουργεί κανονικά σε όλες τις στάσεις μέχρι τις 8/1.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php