Categories
Αστυνομική Εισβολή στο ΡΕΣΑΛΤΟ και στο Δημαρχείο Κερατσινίου

Ψήφισμα του Συλλόγου Εκπιαιδευτικών Π.Ε Κερατσινίου – Περάματος “Ν. Πλουμπίδης”

To Δ.Σ. του συλλόγου εκπ/κων Κερατσινίου – Περάματος ΄΄Ν. Πλουμπίδης΄΄, καταδικάζει τον εντεινόμενο αυταρχισμό και την ωμή βία καθώς και την πολιτική στοχοποίησης και εισβολής στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι και το Δημαρχείο του Κερατσινίου.

Η πράξη αυτή αποτελεί χτύπημα των πολιτικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών, να βρίσκονται σε χώρους που οι ίδιοι επιλέγουν, για να αναπτύξουν την οποιαδήποπτε πολύμορφη πολιτική τους δράση.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε αυτούς τους συμπολίτες μας με τους οποίους όλα αυτά τα χρόνια βρεθήκαμε στους δρόμους των διεκδικήσεων για θέματα περιβαλλοντικά και κοινωνικά που απασχολούν την περιοχή του Κερατσινίου του Περάματος αλλά και του Πειραιά γενικότερα.


Όλοι αυτοί που σήμερα διώκονται για την πολιτική τους δράση, είναι γνωστοί στην τοπική κοινωνία μέσα από τη συμμετοχή τους στα τοπικά κινήματα που αναπτύχθηκαν, καθώς και για την ξεκάθαρη πολιτική τους θέση.


Η προβοκατόρικη ενεργοποίηση των κατασταλτικών μηχανισμών, αποτελεί στήριγμα μιας βαθιάς αντιλαϊκής και συντηρητικής πολιτικής. Μια τέτοια πολιτική έχει ως στήριγμα και υπερασπιστή της ένα ιδιότυπο αστυνομικό κράτος, ένα δίκτυο καταστολής και επιτήρησης, που φαλκιδεύει στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας.


Το Δ.Σ. του συλλόγου:

  • Δηλώνει ότι το ζήτημα της υπεράσπισης και διεύρυνσης των δημοκρατικών εργατικών ελευθεριών είναι συνυφασμένο με τον αγώνα για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων.
  • Ζητάει το σταμάτημα της προκλητικής συμπεριφοράς των δυνάμεων καταστολής.
  • Ζητάει να σταματήσει κάθε δίωξης στους συλληφθέντες στο αυτοδιαχειριζόμενο πολιτικό στέκι του Κερατσινίου και του Δημαρχείου.
  • Εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες συμπολίτες μας.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Κερατσινίου – Περάματος
΄΄Νίκος Πλουμπίδης΄΄

By destato

Συνέλευση Περάματος για την Αλληλεγγύη και την Δράση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *