Categories
Uncategorized αλληλεγγύη Αντισεξισμός Αντιφασισμός Για την αλληλεγγύη καταστολή κρίση μετανάστες πορείες πορείεςκαταστολή στρατος

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

     Στις 30/09 πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας μετά από ανοιχτό κάλεσμα η τρίτη αντιφασιστική μοτοπορεία, σαν απάντηση στις ναζιστικές  επιθέσεις οι οποίες μάλιστα διαφημίζονταν σαν κατόρθωμα στο ίντερνετ από τους ίδιους τους φασίστες. Εκείνο το βράδυ η μοτοπορεία δέχεται επίθεση από τους τραμπούκους της ομάδας Δ και συλλαμβάνονται 15 άτομα που κρατούνται με πλημμελήματα τα οποία αναβαθμίζονται σε κακουργήματα λόγω του κουκουλονόμου (…επειδή φορούσαν κράνη! )

     Στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ οι σύντροφοι /φισσες “απολαμβάνουν” την φιλοξενία της ΕΛ.ΑΣ. : Φτυσίματα , βρισιές, χτυπήματα, απειλές, παράνομες φωτογραφήσεις και ηλεκτροσόκ με τέιζερ σε ένα σύντροφο. Εμφυλιακοί τραμπουκισμοί του στύλ “ θα σας θάψουμε όπως τους παππούδες σας τους κομμουνιστές ” ή “ θα δώσουμε τα στοιχεία σας στη Χρυσή Αυγή” ξυπνούν μνήμες από άλλες εποχές.

Τις επόμενες μέρες η στάση των μπάτσων μέσα και έξω από τα δικαστήρια δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης ως προς τις διαθέσεις του κράτους. Μετά από αναίτια επίθεση των ΜΑΤ εναντίων αλληλέγγυων στο χώρο των δικαστηρίων τραυματίζονται πολλά άτομα και συλλαμβάνονται 4 ακόμη με κατηγορίες πλημμελημάτων οι οποίοι δεν προφυλακίζονται. Για τους 15 συλληφθέντες της αντιφασιστικής μοτοπορείας ξεδιπλώνεται στα κτήρια της Ευελπίδων ένα πρωτοφανές δικαστικό σήριαλ.Το κατηγορητήριο πέφτει σε συνεχείς αντιφάσεις,παρατείνοντας τον χρόνο αιχμαλώτισής τους. Τελικά οι 15 αφήνονται ελεύθεροι μέχρι το δικαστήριο με χρηματική εγγύηση συνολικά 45.000 ευρώ.

Ο κατασταλτικός μηχανισμός για άλλη μια φορά προστατεύει τους φασίστες του, και επιτίθεται σ’όσους αντιδρούν, ενώ τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης ρίχνουν λάσπη μέσα από τα τηλεπαράθυρα εξυμνώντας τους μπάτσους και θυματοποιώντας τους φασίστες. Οι κάθε λογής “ πατριώτες” επιτίθενται σε μετανάστες και ντόπιους , σπάνε μαγαζιά και χαιρετούν ναζιστικά με τις “πλάτες” της ελληνικής αστυνομίας κάτι που δεν μας προκαλεί έκπληξη γνωρίζοντας την φασιστική φύση των κομπλεξικών υπανθρώπων που την στελεχώνουν.

O oλοκληρωτισμός του καθεστώτος δεν αποτυπώνεται μόνο σε αυτό το γεγονός : Λίγες μέρες αργότερα στην φαντασμαγορική άφιξη της Μέρκελ τίθεται σε ισχύ το στρατικοποιημένο και αποστειρωμένο σχέδιο του κράτους : απαγορεύονται οι διαδηλώσεις, οι συναθροίσεις και η κυκλοφορία στους μεγαλύτερους δρόμους της Αθήνας, ενώ δεν υπάρχουν και Μ.Μ.Μ ελέω φόβου αντιδράσεων. Στις παρελάσεις της φασιστικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση εκτός από το πλήθος των μπάτσων καλείται και ο στρατός να συνδράμει στην προστασία των εξουσιαστών ενώ αυτοί ταυτόχρονα ξεκαθαρίζουν : ο στρατός μπορεί και θα χρησιμοποιηθεί εναντίον του “εσωτερικού εχθρού” όταν κριθεί αναγκαίο. Πριν από δύο μήνες δυνάμεις των μπάτσων εισέβαλαν στην κατάληψη Δέλτα στην Θεσσαλονίκη , σε ένα κτήριο το όποιο μαράζωνε και επισκεύασαν οι καταληψίες δίνοντας του και πολιτική-κοινωνική υπόσταση. Όταν μπήκαν μαζί με τις κάμερες οι μπάτσοι κατέστρεψαν ότι μπορούσαν μέσα από το κτήριο και συνέλαβαν 10 συντρόφους /φισσες

Επίσης τα τελευταία χρόνια η ΕΛΑΣ χρησιμοποιεί με λύσσα κάθε κατασταλτικό μέσο που διαθέτει για να ανακόψει την κοινωνική οργή,προβαίνοντας σε μαζικές προληπτικές προσαγωγές πριν από πορείες,ψηφίζοντας τρομονόμους,διασύροντας συλληφθέντες,ρίχνοντας ξύλο,χημικά ακόμη και πλαστικές σφαίρες,ενώ ξαναβλέπουμε να χρησιμοποιούνται μετά από πολλές δεκαετίες και αύρες νερού- νέα αποκτήματα από το εξωτερικό. Παράλληλα θέλοντας να ελέγξει κάθε πτυχή της ζωής μας παραγγέλνει 2 νέα βάν που μπορούν να σκανάρουν με ακτίνες Χ σπίτια, αυτοκίνητα κτλ, με το ελάχιστο κόστος των 2 εκατομμυρίων ευρώ…Λεφτά υπάρχουν , καθότι φαίνεται, απλά υπάρχουν για συγκεκριμένους σκοπούς.

Γίνεται δηλαδή φανερό ότι οι κρατιστές επιθυμούν με νύχια και με δόντια να διατηρήσουν την επίπλαστη εικόνα της κοινωνικής ειρήνης και να αποπροσανατολίσουν , ενώ ταυτόχρονα περνούν κάτω και πάνω από το τραπέζι οικονομικά μέτρα που θα κατακρεουργήσουν ολόκληρες γενίες. Κράτος και παρακράτος πηγαίνουν χέρι-χέρι προστατεύοντας ο ένας τον άλλο και διαφυλάσοντας ο καθένας τα προνόμιά του… Επιχειρούν να σπείρουν τον φόβο, με τα φασιστικά πογκρόμ, τις κατασταλτικές επιχειρήσεις τους και την τρομοκρατία από τα τηλεπαράθυρα των ειδήσεων.

Σαν άμεση απάντηση στη φασιστική μεταχείριση των 15 συντρόφων συλληφθέντων της αντιφασιστική μοτοπορείεας από το κράτος , σε όλο τον ελλαδικό χώρο πραγματοποιούνται κινήσεις αλληλεγγύης μέχρι και σήμερα. Πορείες ,συναυλίες οικονομικής ενίσχυσης , κείμενα ,παρεμβάσεις και όχι μόνο ταράζουν την κανονικότητα και την απάθεια,καθιστώντας σαφές πως κανείς σύντροφος δεν είναι μόνος  και πως η συνεχιζόμενη ληστρική επίθεση στις ζωές μας θα  προκαλεί τις εξεγερμένες συνειδήσεις σε ακόμη πιο δραστικές ενέργειες.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ
Ή ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΟΣ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ, Ή ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

By destato

Συνέλευση Περάματος για την Αλληλεγγύη και την Δράση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *