Categories
Αντιφασισμός μετανάστες

Το αυγό του φασισμού εκκολάπτεται… Ας το σπάσουμε.

Το συγκεκριμένο κείμενο μοιράζεται στα σχολεία της περιοχής του Περάματος με αφορμή επιθέσεις σε μετανάστες μικροπωλητές στο Τέρμα(καραβάκια για Σαλαμίνα) από άτομα νεαρής ηλικίας και από μαθητές.

Τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει πολύ της μόδας στις περιοχές μας οι επιθέσεις σε μετανάστες μικροπωλητές από παρεάκια που χαρακτηρίζονται από ένα μίγμα ψευτομαγκιάς, ρατσισμού και βλακείας. Όσον αφορά το Πέραμα, αυτό το φαινόμενο είναι σχεδόν καθημερινό στο Τέρμα, όπου τα εν λόγω παρεάκια τραμπουκίζουν, φερμάρουν και ξυλοκοπούν τους μετανάστες. Αποκορύφωμα αποτελεί η επίθεση σε μικροπωλητές στη λαϊκή της Πέμπτης και η επίθεση με πέτρες στο 1ο ΓΕΛ Περάματος, καθώς καθηγητές του σχολείου έπιασαν στα πράσα μαθητές τους να επιτίθενται σε μετανάστες στο Τέρμα.
Αν υπήρχε βραβείο ηλιθιότητας και θρασυδειλίας, τα συγκεκριμένα άτομα θα το κέρδιζαν σίγουρα. Όχι μόνο γιατί είναι ηλιθιότητα να πιστεύεις πως οι μετανάστες “κλέβουν/ βιάζουν/ σκοτώνουν/ μας παίρνουν τις δουλειές/ προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου/ φταίνε για όλα τα δεινά της χώρας κ.α.” (χωρίς αυτό βέβαια να δίνει άλλοθι σε οποιονδήποτε προβαίνει σε εξουσιαστικές πράξεις, ανεξαρτήτως φυλής και θρησκείας), αλλά και γιατί είναι θρασυδειλία να την πέφτεις σε ανθρώπους που αποτελούν εύκολο στόχο, αφού ήδη βιώνουν την καταπίεση και την εξαθλίωση στο μέγιστο βαθμό. 
Βέβαια, το ότι “οι μετανάστες φταίνε για τα πάντα” είναι κάτι που φοριέται πολύ τελευταία, από την κρατική προπαγάνδα και τα ΜΜΕ μέχρι τις ανακοινώσεις της αστυνομίας και τις δηλώσεις της χρυσής αυγής (πρώην παρακρατική οργάνωση, νυν επίσημο κόμμα-παρακρατική οργάνωση. με δυο λόγια φασίστες νοσταλγοί του Χίτλερ). Όλος αυτός ο καθεστωτικός συρφετός θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε πως εχθρός είναι οι μετανάστες, να μας συσπειρώσει εθνικά για να μη συσπειρωθούμε ταξικά, να μας αποπροσανατολίσει σχετικά με τους πραγματικούς υπαίτιους της σημερινής κατάστασης. 
Ο εχθρός, όμως, δεν είναι οι μετανάστες που, ως επί το πλείστον, έφυγαν απ’ τη χώρα τους για να γλιτώσουν ένα πόλεμο που έχει κηρύξει εκεί ο δυτικός κόσμος. Ο εχθρός έχει το πρόσωπο των εξουσιαστών, των βουλευτών, των τραπεζιτών, των αφεντικών, των μπάτσων. Ο εχθρός είναι το ίδιο το κράτος και τα τσιράκια του, που χοροπηδάνε απ’ τη χαρά τους όταν η κοινωνική οργή δεν έχει στόχο τους ίδιους (όπως θα έπρεπε), αλλά στρέφεται μέσα στο εσωτερικό των καταπιεσμένων, αφήνοντας τους δυνάστες μας ανενόχλητους να λεηλατούν τις ζωές μας με μνημόνια, μεσοπρόθεσμα, καταπίεση και καταστολή. 
Όσοι, λοιπόν, δεν έχουν καταλάβει τίποτα από τα παραπάνω και συμπεριφέρονται στους μετανάστες σαν να είναι οι προσωπικοί τους σάκοι του μποξ, όσοι τάσσονται υπέρ του νεοναζισμού και αναπαράγουν φασιστικές πρακτικές, ας έχουν υπόψη τους πως (συνειδητά ή ασυνείδητα) επιλέγουν το στρατόπεδο των εξουσιαστών και των ρουφιάνων τους. Ας μάθουν όμως πως απέναντί τους θα βρουν τον κόσμο που αγωνίζεται ενάντια στο κράτος και τις σχέσεις καταπίεσης-υποταγής που επιβάλλει, ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό και σε κάθε μορφή εξουσίας.  

Κι αυτός ο κόσμος θα περάσει από πάνω τους. 

By destato

Συνέλευση Περάματος για την Αλληλεγγύη και την Δράση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *