Categories
τοπικα νεα

Το Πέραμα ως «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΚΗ ΠΟΛΗ»

ΣΥΓΧΡΟΝΗ επειδή με την ανοικοδόμηση εξαφανίστηκαν οι γειτονιές, με τις παλιές μονοκατοικίες, με τις αυλές και τα λουλούδια, που μύριζαν προσφυγιά και αντικαταστάθηκαν από θλιβερές, τερατώδης πολυκατοικίες,
ΣΥΓΧΡΟΝΗ επειδή πλημμύρισε αυτοκίνητα, σταμάτησαν τα παιδιά να παίζουν στους δρόμους και εγκλωβίστηκαν σε διαμερίσματα-κλουβιά.
ΣΥΓΧΡΟΝΗ επειδή οι ακτές και η θάλασσα καταλείφθηκαν από τα ναυπηγεία και τον ολπ.
ΣΥΓΧΡΟΝΗ επειδή στις μυρωδιές θανάτου που εισπνέουμε από τις εγκαταστάσεις των πετρελαιοειδών, προστέθηκε για κάποια χρόνια και η ανυπόφορη μυρωδιά από τα αστικά λύματα της μονάδας επεξεργασίας στην ψυτάλλεια.
ΣΥΓΧΡΟΝΗ επειδή η είσοδος του κινέζικου κεφαλαίου στην ελλάδα ξεκίνησε από το Πέραμα, με τα επεκτατικά σχέδια της cosco να προδιαγράφουν ένα ζοφερό μέλλον.

Το Πέραμα όχι μόνο έχει χάσει το ιδιαίτερο χρώμα που το χαρακτήριζε τις προηγούμενες δεκαετίες, αλλά έχει μετατραπεί σε έναν από τους πιο υποβαθμισμένους δήμους στην αττική, μία ¨σύγχρονη¨ εργατούπολη, στην οποία το κράτος και κάθε είδους αφεντικά (εργολάβοι πολυκατοικιών, ολπ, cosco, ευδαπ, ναυπηγοί, εταιρείες πετρελαιοειδών) με την συνδρομή των τοπικών αρχόντων και την ανοχή των κατοίκων δραστηριοποιούνται ανενόχλητοι, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη, αδιαφορώντας ταυτόχρονα για την ποιότητα ζωής που έχει υποβαθμιστεί όσο ποτέ άλλοτε.

Πολλά περισσότερα θα μπορούσαμε να σκεφτούμε για το χαρακτηρισμό του Περάματος ως «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ», αλλά είναι περιττό. Η πραγματικότητα δεν ξεγελάει κανέναν. Πως γίνεται όμως η ¨σύγχρονη¨ εργατούπολη να χαρακτηρίζεται «ΚΟΣΜΙΚΗ»? Η μόνη προφανής εξήγηση είναι να οφείλεται σε λάθος του δαίμων του τυπογραφείου. «ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ» είναι η σωστή λέξη αλλά ο δαίμων κατάπιε το πρώτο συνθετικό.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι η ενασχόληση μας με τον συγκεκριμένο υποψήφιο δήμαρχο, δεν οφείλεται σε κάποια ιδιαίτερη αντιπάθεια ή προτίμηση, αφού είμαστε αντίθετοι σε κάθε λογική ιεραρχίας και αντιπροσώπευσης. Παρακολουθούμε όμως τους εκπρόσωπους της αστικής δημοκρατίας σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο και στην παρούσα οικονομική και πολιτική συγκυρία, να είναι περισσότερο φαύλοι (ΠΕΡΑΜΑ – ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΚΗ ΠΟΛΗ), επιθετικοί (όλοι μαζί τα φάγαμε) και επικίνδυνοι (εφαρμογή μνημονίου) από ποτέ. Και δεν πρόκειται να σταματήσουν, όσο βλέπουν ότι το ξέσπασμα της οργής των καταπιεσμένων που όλοι περίμεναν από Σεπτέμβρη, περιορίζεται σε κάποια ιδιότυπη φήμη που περιφέρεται σε δελτία ειδήσεων, τηλεοπτικές εκπομπές, καφενεία και παρέες. Ο μόνος δρόμος είναι η καθολική σύγκρουση με το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, όχι μόνο για να αναχαιτίσουμε τα επόμενα μέτρα που, σίγουρα, έρχονται μετά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές αλλά και για να μην κληθούμε ποτέ ξανά στο μέλλον να προασπίσουμε όσα οι προηγούμενες γενιές με αγώνες κατέκτησαν, ξεμπερδεύοντας από τα βαρίδια που η κοινωνία ακόμη ανέχεται.

By destato

Συνέλευση Περάματος για την Αλληλεγγύη και την Δράση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *